Tapahtuman tiedot

        
 
 
Järjestäjät: Finlands Svenska Scouter r.f.
Tapahtuma: FiSSc: Eskader och På rätt köl - båtanmälning
Ajankohta: 29.06.2019 - 03.07.2019
Ilmoittautuminen päättyy: 30.04.2019
Jälki-ilmoittautuminen
voimassa
:
Paikka: Kasnäs-Nagu
Tapahtuman tyyppi: Purjehdus
Ikäkausi:
Kuvaus:
Eskader och På rätt köl

Häng med på eskader i Åbolands skärgård i sommar! En eskader är en seglats där flera båtar seglar tillsammans och om kvällarna tar i land i samma hamnar och har gemensamt program. Besättningsmedlemmarna har också möjlighet att segla ombord på andra scoutbåtar än den egna kårens båt.

Under Eskadern ordnas På rätt köl som är en tävling för kårsegelbåtlag.
Tävlingen går ut på att segla mellan olika stationer och lösa kontrollerna på dem. (På rätt köl arrangeras i samband med större finlandssvenska scoutläger och scout-eskadrar.)

MÅLGRUPP: båtlag bestående av spejarscouter, explorerscouter, roverscouter och äldre ledare ombord på kårens egna båtar (eller enligt överenskommelse med grannkåren på deras båt).

DELTAGARAVGIFT: 50€ för små båtlag (upp till 4 pers), 90€ för stora (fler än 4 pers)

Eskadern ordnas 29.6-3.7 från Kasnäs via Skärgårdshavet till Nagu, och På Rätt köl arrangeras som en kortare del av evenemanget.

Visst har ni redan märkt att FiSSc ordnar eskader i sommar? Det är alltså dags 
att planera in den i sommarens seglingsprogram! Förutom sommarens bästa upplevelse utlovas också en spännande tävling i form av På Rätt Köl, som ordnas som en integrerad del av själva Eskadern.  
 
Eskadern startar 29.6 i Kasnäs och avslutas 3.7 i Nagu. Där emellan seglas dagsetapper på Skärgårdshavet. Till och från Kasnäs ordnas vid behov busskjuts för byte av besättning, antagligen från Salo vart det är lättare att ta sig med buss eller tåg.  
 
Som kår behöver ni alltså nu påbörja planering och marknadsföring till era egna scouter, och varför inte grannkårens också, om det är lättare att få ihop en hel besättning så! Kompisdeltagare och landscouter är varmt välkomna, men det bestämmer ni så klart i sista hand själva. Den rekommenderade åldersgruppen är från spejarscouter uppåt. Under seglatsen finns ordnat program för alla deltagare. Tänk hur skönt att låta scouterna härja med varandra, över kårgränserna, samtidigt som skepparna kan njuta av varandras aningen mer mogna sällskap i lugn och ro! 
 
Ni kanske har tvekat gällande att orka ordna längre seglatser i sommar, men det här är en möjlighet och ett evenemang ni inte vill missa! 

 
DELTAGARAVGIFT
Deltagaravgiften betalas per båtlag. Räkningarna skickas till kåren i maj. 
Ett litet båtlag (max 4 pers) betalar 50€ och ett stort båtlag (5 pers eller fler) betalar 90€. 
(Summan täcker kostnaderna för att arrangera Eskadern. Båtlagen står själva för hamnavgifter, bränslekostnader, matutgifter (förutom Eskaderns avslutningsmiddag) etc.) 

ANMÄLNING 
Anmälningen är indelad i två steg. 
 
Senast 15.4 ska båtarna anmälas. --> förlängd till 30.4.2019. Anmälningen går till så att en person i kåren fyller i anmälningsblanketten och anger där antalet små och stora båtlag som deltar från kåren. Personen som sköter anmälningen blir också automatiskt kårens kontaktperson för eskader-information. (Naturligtvis kan flera personer från kåren anmäla båtar, men försäkra er om att samma båtar inte anmäls av flera olika personer.) 
 
Senast 1.6 ska besättningsmedlemmarna anmälas. Den anmälningen sker som vanlig FiSSc-evenemangsanmälan i Kuksa. Anmälningsblanketten kommer att öppna senast 1.5. 

VIKTIGA DATUM:  
15.4 Sista anmälningsdag för båten --> förlängd till 30.4.
1.6 Sista dag att anmäla besättningen 
29.6 Start i Kasnäs 
3.7 Avslutning i Nagu 

FRÅGOR + MER INFORMATION
Om du har frågor om Eskadern så kan du vända dig till sjörådet (fissc_sjoradet@kuksa.partio.fi) eller programkoordinator Gunzi (gunilla.edelmann@scout.fi / 050 540 5081) 

Mer information dyker upp under vårens gång. Ett infobrev skickas ut till kontaktpersonerna, och dyker upp på evenemangets sida i händelsekalendern på scout.fi i slutet av april.

Hoppas vi ses på Eskader! 

Liitteet: