Tapahtuman tiedot

        
 
 
Järjestäjät: Uudenmaan Partiopiiri ry
Tapahtuma: Uusimaa - Lippukuntapäivä ja piirin syyskokous
Ajankohta: 03.11.2019 klo 9:30 - 03.11.2019 klo 16:00
Ilmoittautuminen päättyy: 30.10.2019
Jälki-ilmoittautuminen
voimassa
:
Paikka: Suomalainen seurakuntakoti, Lundinkatu 5, Porvoo
Tapahtuman tyyppi: Vuosikokous (Syys- tai kevätkokous)
Ikäkausi:
Kuvaus: Syksyn Lippukuntapäivässä pääset oppimaan uutta, tutustumaan muihin Uudenmaan lippukuntiin ja vaikuttamaan piirin syyskokouksessa. Lippukuntapäivä on juuri sinua lippukunnassa tomivaa varten, tule nauttimaan ja kehittämään osaamistasi! Lippukuntapäivä on osa piirin syyskokousta eli Lippukuntapäivä kuuluu kaikkien kokousosallistujien päivän ohjelmaan.

Voit valita työpajateemoista itsellesi mielenkiintoisimman. Tarvitseeko lippukuntasi tukea esimerkiksi aikuisten rekrytointiin, johtajiston motivointiin, lasten käytöshaasteisiin tai johtokolmikon työnjakoon?


Päivän aikataulu:

8.45 alkaen        aamukahvia tarjolla (oma kuppi mukaan!)
9.30-11.00         työpajat 
11.00-12.00       lounas ilmoittautuneille
11.30-12.00       valtakirjojen tarkistus
12.00-16.00       syyskokous

Työpajat:


Aikuisten mukaanotto ja käytännön vinkit rekrytointiin

Miten niitä aikuisia oikein saa partioon ja miten heidät kannattaa ottaa mukaan lippukunnan toimintaan, jotta he myös pysyvät mukana? Tule kuulemaan aikuisten rekrytointiin ja perehdytykseen keskittyneen palvelumuotoiluhankkeen opit ja tekemään lippukunnallesi käytännön suunnitelma, miten viedä oppeja käytäntöön!

Johtokolmikon työnjaon selkeyttäminen

Tunnetko johtokolmikon työnjaon? Miten johtokolmikko toimii teillä? Tule jakamaan vinkkejä ja ideoita.

Kuinka kohdata ja ohjata haastavasti käyttäytyvää lasta

Korvat koristeena? Ohjeet hukassa? Miten kohdata ja ohjata lasta, joka sinkoilee hetkestä ja tilanteesta toiseen, tule kuulolle lippukuntapäivän työpajaan.

Laadukas tarpoja- ja samoajatoiminta on menestyvän lippukunnan tae


Innostavan ja laadukkaan ikäkausitoiminnan tarjoaminen samoajille ja tarpojille sitouttaa heitä partioon ja takaa lippukunnalle johtajaikäisiä jatkossakin. Työpajassa käydään läpi kyseisten ikäkausien merkitystä lippukunnalle sekä sitä, miten ne tarvitsevat toimiakseen aikuisen tukea ja ohjausta.

Osaava ja innostunut johtajisto

Tarvitsetteko oppia ja neuvoja lippukunnan johtajiston motivointiin, koulutusten suunnitteluun, vinkkejä johtajistohuoltoon tai pestijärjestelmän käyttöönottoon? Varmistakaa lippukunnan elinvoimaisuus hyvinvoivalla johtajistolla!

Partio 2.0 - työpaja nuorille lippukunnille

Onko lippukuntasi äskettäin perustettu tai onko toimintanne alkanut uudelleen tauon jälkeen? Kaivertaako mieltäsi kasa avoimia kysymyksiä siitä, miten toiminta saadaan vakiinnutettua ja miten sitä voisi viedä seuraavalle tasolle? Tässä työpajassa saadaan vertaistukea muilta nuorilta lippukunnilta ja pohditaan yhdessä, mitkä olisivat lippukunnan toiminnan seuraavat askeleet.

Partion strategia 2021-2026

Tule visioimaan sitä millaista partion pitäisi olla vuonna 2027! Partion strategian päivittäminen seuraavalle kuusivuotiskaudelle on nyt menossa. Strategiaa on valmisteltu kevätkausi ja nyt on aika kertoa valmisteluryhmälle millaisen partion haluaisimme nähdä strategiakauden päätteeksi. Työpajassa kuulet myös miten maailma partion ympärillä muuttuu ja pääset vaikuttamaan siihen miten siihen vastaamme.


Perhepartio osaksi lippukuntaa

Mitä on perhepartio ja mitä sen ohjelmaan kuuluu? Entä miten perustetaan perhepartio-ryhmä? Työpajassa esitellään myös perhepartion lippukuntaohje. The Scout Fair will gather all Scouts that act in local groups to meet, learn and get inspired! You can choose which workshops you want to attend. After the workshops we will have lunch together, followed by the general meeting.


  • Ilmoittautuminen päättyy: 24.10.2019 

  • Osallistumismaksu: Maksuton piirin tarjoama tapahtuma.

  • Lisätietoja: riina.seppala@uusimaa.partio.fi


Liitteet:
Tilaisuuteen voivat osallistua vain jäsenmaksunsa maksaneet jäsenet.