Tapahtuman tiedot

        
 
 
Järjestäjät: Uudenmaan Partiopiiri ry
Tapahtuma: Uusimaa - Lippukuntapäivä ja piirin syyskokous
Ajankohta: 30.10.2021 klo 9 - 30.10.2021 klo 17
Ilmoittautuminen päättyy: 25.10.2021
Jälki-ilmoittautuminen
voimassa
:
Paikka: Ammattiopisto Spesia, Yhteiskouluntie 2, 04400 Järvenpää
Tapahtuman tyyppi: Vuosikokous (Syys- tai kevätkokous)
Ikäkausi:
Kuvaus: Syksyn Lippukuntapäivässä pääset oppimaan uutta, tutustumaan muihin Uudenmaan lippukuntiin ja vaikuttamaan piirin syyskokouksessa. Lippukuntapäivä on juuri sinua lippukunnassa tomivaa varten, tule nauttimaan ja kehittämään osaamistasi! Lippukuntapäivä on osa piirin syyskokousta eli Lippukuntapäivä kuuluu kaikkien kokousosallistujien päivän ohjelmaan.

Aikataulu:

09.00 - 09.30 aamukahvitarjoilu (oma kuppi mukaan!)
09.30 - 12.00 työpajat
12.00 - 13.00 lounas ilmoittautuneille
12.30 - 13.00 valtakirjojen tarkastus
13.00 - 16.30 syyskokous

Työpajat ja koulutukset:

Vanhempien ikäkausien sitouttava toiminta (9.30-11.00)

Eikö teinejä kiinnosta tai pakenevatko samoajat maailmalle? Mitä tehdä, kun jono on täynnä sudareja, mutta vanhemmat ikäluokat lopettavat lippukunnan toiminnassa? Tämä työpaja on ratkaisu! Hyvinkään Nummenpoikien lippukunnanjohtaja Osmo Viskari esittelee nuorekkaan lippukunnan ratkaisuja ongelmaan ja kertoo ryhmäkuvioista, aikuisesta tuesta sekä vanhemmille ikäkausille järjestetyistä omista tapahtumista. Työpajan aikana myös keskustellaan eri lippukuntien tilanteista. Kirjaa siis itsellesi ylös oman alueesi haasteet, ideat ja käytännön esimerkit. Pidetään teinit mukana!

MOK maistiainen kulttuurienvälisen osaamisen koulutuksesta - Intercultural Competence Training (9.30-11.30)

MOK on täydennyskoulutus eri kulttuuritaustoista tulevia asiakkaita kohtaaville ammattilaisille ja moninaisia ryhmiä ohjaaville henkilöille. Koulutuksen tavoitteena on kehittää osallistujien moninaisuuden johtamis- ja kohtaamistaitoja, ymmärrystä kulttuurin vaikutuksesta ryhmädynamiikkaan ja tarjota käytännönläheisiä työkaluja moninaisen ryhmän ohjaamiseen. Koulutus on luotu yhteistyössä Helsingin ja Adelaiden yliopistojen sekä Unidos Oy:n kanssa ja se on suunniteltu vuorovaikutteiseksi ja arkityöhön sovellettavaksi. Varsinainen MOK-koulutus koostuu viidestä 3–4 tunnin työpajamoduulista, joista saadaan nyt maistiainen:

- Kulttuurisen osaamisen merkitys.
- Monikulttuurinen kohtaaminen.
- Kulttuurierot ryhmissä.
- Keskustelussa: Miten saamme toimintaamme mukaan eri kulttuureista tulevia lapsia ja nuoria 

Tervetuloa kehittämään kulttuurienvälistä osaamistasi ja moninaisuuden johtamis- ja kohtaamistaitojasi!

Piirin vastuullisuusverkoston startti ja kestäväsi partiossa -tunnus (9.30-11.00)

Uudenmaan Partiopiirissä aloittaa syksyllä toimintansa uusi lippukuntien jäsenistä koostuva vastuullisuusverkosto, jonka tavoitteena on edistää vastuullisuuden toteutumista lippukunnissa. Tämän työpajan aluksi saat lisätietoa vastuullisuusverkostosta ja sen toiminnasta.

Työpajan toinen osio keskittyy Kestävästi Partiossa -tunnukseen ja sen saamisen edellytyksiin. Tutustumme yhdessä tunnuksen taustoihin ja sen eri osa-alueisiin ja pohdimme, kuinka näitä asioita voidaan omassa lippukunnassa edistää.

Työpaja sopii vastuullisuudesta kiinnostuneille aina samoajasta aikuiseen.

Aikuisrekrytoinnin työkalut (9.30-11.00)

Jääkö lippukunnassa uudet ryhmät perustamatta johtajapulan takia? Onko aina "samat naamat" vuodesta toiseen tekemässä juttuja? Onko innostus uusiin asioihin hukassa? Tässä työpajassa pohditaan porukalla parhaita keinoja aikuisrekrytointiin eli mitä, missä ja milloin? Tule mukaan kuulemaan muiden vinkit ja kertomaan omat ajatuksesi teemaan liittyen.

Helppo tulla -tunnus (9.30-11.00)

Helppo tulla -tunnus sanoittaa partion saavutettavuutta ja esteettömyyttä. Tule mukaan tutustumaan tunnuksen sisältöön ja kuulemaan sen käytöstä. Voisiko teidänkin lippukuntanne käyttää toiminnassaan Helppo tulla -tunnusta?
Lisätietoja: https://www.partio.fi/partiolaiselle/tekemista-ja-kokemuksia/helppo-tulla-tunnus/


Perhepartio-ohjaajakoulutus (9.30-11.30)

Perhepartio-ohjaajakoulutus on peruskoulutus kaikille perhepartio-ohjaajille sekä toiminnan mahdollistamisesta lippukunnassa kiinnostuneille, esimerkiksi ohjelmajohtajille ja lippukunnanjohtajille. Koulutus on hyödyllinen myös kaikille perhepartioryhmän aikuisille, jotka voivat järjestää ryhmän kokoontumisia. Koulutuksessa saa kattavan kuvan Suomen Partiolaisten perhepartio-ohjelmasta ja sen soveltamisesta lippukunnan perhepartioryhmän toimintaan.

Koulutus antaa valmiudet ohjata ja aloittaa perhepartiotoiminta lippukunnassa. Koulutuksen aikana tehdään toimintasuunnitelma perhepartion kaudelle, opitaan perhepartioikäisestä lapsesta, tarkastellaan toimintaa lippukunnan näkökulmasta ja harjoitellaan soveltamaan ohjelmaa omalle porukalle sopivaksi.
Olit sitten konkari tai vasta ajatusta herättelevä, tervetuloa mukaan!

Klo 11-12 ja 11.30-12 järjestetään mukavaa yhteistä ohjelmaa, jonka avulla voi tutustua muihin lippukuntiin sekä lippukuntavalmentamisen saloihin. Näistä seuraa lisätietoa pian, eivätkä ne vaadi ilmoittautumista etukäteen.Saavutettavuus:


Tapahtumassa on käytössä partion Helppo tulla -tunnuksen osa-alueet: Hyvä olla, Ruoka, Raha, Liikkuminen, Hygienia, Lääkitys ja ensiapu, Näköaisti, Kuuloaisti, Kieli, Katsomus, Ohjelma, Markkinointi ja ilmoittautuminen ja Digitaalinen saavutettavuus.

Osa-alueet huomioidaan etukäteen ilmoittautuneiden osallistujien tarpeiden pohjalta. Voit tutustua tunnukseen täällä. Huomioitavaa:

- Tapahtuma on kiusaamisesta, häirinnästä ja syrjinnästä vapaa. Otathan tarvittaessa yhteyttä tapahtuman järjestäjiin tai piiritoimiston työntekijöihin. Anonyymia palautetta on mahdollista jättää tapahtuman palautelomakkeen yhteydessä.

- Ruokavaliot on huomioitu etukäteen ilmoittautuneiden osalta.

- Tapahtuma nojaa näkö- ja kuuloaistin käyttöön, mutta esitykset pyritään tekemään selkeiksi. Olethan etukäteen yhteydessä, mikäli toivot tapahtumaan esimerkiksi viittomakielistä tulkkia.

- Mikäli sinulla on kysyttävää tapahtuman esteettömyyteen liittyen, voit olla yhteydessä tapahtuman johtajaan tai piiritoimistoon.


The Scout Fair will gather all Scouts that act in local groups to meet, learn and get inspired! You can choose which workshops you want to attend. After the workshops we will have lunch together, followed by the general meeting.


  • Ilmoittautuminen päättyy: 25.10.2021

  • Osallistumismaksu: Maksuton piirin tarjoama tapahtuma.

  • Lisätietoja: emilia.pihlaja@uusimaa.partio.fi (Lippukuntapäivän osio); oskari.tolvanen@uusimaa.partio.fi (syyskokoukseen liittyvät asiat)


Liitteet:
Tilaisuuteen voivat osallistua vain jäsenmaksunsa maksaneet jäsenet.