Tapahtuman tiedot

        
 
 
Järjestäjät: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry
Tapahtuma: Erätauko-menetelmäkoulutus 3
Ajankohta: 19.04.2021 klo 17.00 - 26.04.2021 klo 19.30
Ilmoittautuminen päättyy: 07.04.2021
Jälki-ilmoittautuminen
voimassa
:
Paikka: Teams tai vastaava, ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki.
Tapahtuman tyyppi: Koulutustoiminta
Ikäkausi:
Kuvaus:

Erätauko -menetelmäkoulutukset ovat kaksiosaisia ja koostuvat Erätauko-keskustelusta sekä koulutussetistä, jossa käydään läpi menetelmän käyttöä. Molemmat koulutuskerratpidetään etänä Teamsissa tai vastaavassa. 

Kouluttajina toimivat Erätaukosäätiön asiantuntijat.

Koulutus pidetään 19. ja 26.4. 2021 kello 17-19.30

Koulutuksessa käytävän keskustelun aihetta voit äänestää ilmoittautumisen yhteydessä. Keskustelu käydään siitä aiheesta, joka saa enitenääniä. Vaihtoehdot ovat:

1)    Onko partio avoin kaikille? Mikä estää partionavoimuutta ja miten voimme sitä lisätä?

2)     Mikä tekee partiosta parhaan paikantehdä vapaaehtoistyötä? Partion strategisiin tavoitteisiin kuuluu, että partiotarjoaa yhä merkityksellisemmän yhteisön ja vapaaehtoistyön sekä välittäävapaaehtoisista. Minkälaisista asioista merkityksellisyys, yhteisöllisyys javälittämisen tunne partiossa syntyvät ja miten voimme näitä edistää?

3)    Miten yhdistää ilmastonmuutos ja toivo?


Erätauko-menetelmän koulutuksessa opit menetelmän perusasiat sekä Erätauko-keskustelun ohjaamista. Koulutuksen jälkeen voit käyttää Erätauko-menetelmää koulutuksissa tai tapahtumissa, tai missä sitä tarvitsetkin. Koulutukset ovat maksuttomia.

Erätaukoa voi käyttää aina, kun tarvitaan aiheen syvempää ymmärrystä tai erilaisten ihmisten tasavertaista kohtaamista – esimerkiksi osana luottamuksen rakentamista, valmistelua, päätöksentekoa tai kun haluat tuoda erilaisia ihmisiä yhteen. Erätauon lähestymistapa on dialogi, joka on rakentavaja tasavertainen tapa keskustella. Dialogissa tähdätään aiheen, toisten ihmisten tai itsen parempaan ymmärtämiseen, mutta ei yksimielisyyteen tai nopeisiin ratkaisuihin. Parhaimmillaan dialogissa syntyy ennalta-arvaamattomia oivalluksia ja uutta ajattelua. https://www.eratauko.fi/mika-eratauko/


Liitteet: