Pizzaleipä
Tarvkkeet:
1,5 dl vettä
1 tl (tai 1,5 tl) kuivahiivaa
½ tl suolaa (jos jauhoseos sisältää suolaa, niin jätä suola pois)
ripaus suolaa (jos jauhoseos sisältää sokeria, niin jätä sokeri pois)
noin 3,5 dl pizzajauhoja tai vehnäjauhoja
1 tl oreganoa
2 aurinkokuivattua tomaattia
50 g salamia tai kinkkua (tai vaihtoehtoisesti lihan voi korvata oliiveilla, marinoiduilla paprikoilla jne)
100 g juustoraastetta
Ohje:
Lämmitä vesi noin 42 asteen lämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, sokeri ja suurin osa jauhoista. Lisää taikinaan paloitellut tomaatit ja salami. Lisää juustoraaste. Lisää vielä jauhoja niin, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Jos aikaa, kohota taikinaa hetken aikaa. Muotoile taikinasta paistinpannun kokoinen litteä leipä ja kohota. Paista leipä paistinpannulla (folio tai kansi pannun päällä) molemmin puolin. Huomaa, että liian kovalla lämmöllä leivän pinta palaa eli tarkkaile paistumista ja säädä lieden lämpötila sopivalle.
Iltaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan linjoille voi vain hypätä mukaan.