Tapahtuman tiedot

        
 
 
Järjestäjät: Skinnarilan Lutuset Ry
Tapahtuma: Syysvaellus 2021
Ajankohta: 05.11.2021 - 07.11.2021
Ilmoittautuminen päättyy: 25.10.2021
Jälki-ilmoittautuminen
voimassa
:
26.10.2021 - 29.10.2021
Paikka: Taitajan taival, Ilomantsi
Tapahtuman tyyppi: Vaellus (väh. 3 yötä)
Ikäkausi:
Kuvaus:

Skinnarilan Lutuset järjestävät syysvaelluksen Suomenvanhimpiin lukeutuvaan Petkeljärven kansallispuistoon 5.–7.11. Vaelluksella onkaksi reittiä: Raskaampi (31 km) ja kevyempi (10–15 km).

Raskaampi reitti seuraa Ilomantsin Taitajan taivalta, joka on Pohjois-Karjalan vanhinmerkitty retkeilyreitti. Reitti otettiin käyttöön jo 1950-luvulla. Taitajantaival kulkee suuren osan matkasta pitkin Petkeljärven-Putkelanharjunselänteitä, jotka ovat olleet vanhastaan alueen kulkureitteinä. Reitiltäavautuu hienot näkymät harjuja ympäröiville järville ja lammille.

Kevyempi reitti tullaantoteuttamaan lyhyinä päiväretkinä Petkeljärven kansallispuistossa, jonka monetreitit tarjoavat vaihtelevaa ja kaunista maastoa Pohjois-Karjalan perinnemaisemissa.

Lutusilta on mahdollistalainaa erilaisia varusteita, kuten retkikeittimiä ja majoitusvälineitä. Josmatkalle lähteminen on kiinni varusteiden puutteesta, niin kerrothan siitäilmoittautumislomakkeessa! Matkalle lähdetään kimppakyydein, ja osallistujavastaa itse omasta ruokailusta. Tulemme muodostamaan noin 2–4 hengenruokaryhmiä, jotka valmistavat ruoat yhdessä ja yleensä myös yöpyvät samassamajoitteessa.

 

Tapahtuma on kaikilleavoin ja kustannukset tulevat koostumaan osallistujan omista ruoista jakimppakyytien polttoainekorvauksesta
Liitteet: