Tapahtuman tiedot

        
 
 
Järjestäjät: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry
Tapahtuma: Nuoren mielen ensiapu® -ohjaajakoulutus
Ajankohta: 11.12.2021 klo 9:00 - 12.12.2021 klo 16:00
Ilmoittautuminen päättyy: 23.11.2021
Jälki-ilmoittautuminen
voimassa
:
Paikka: Partioasema, Töölönkatu 55, Helsinki
Tapahtuman tyyppi: Koulutustoiminta
Ikäkausi:
Kuvaus:
Partioon Nuoren mielen ensiapu -ohjaajaksi?  

Haluatko olla tärkeässä roolissa parantamassa valmiuksia tunnistaa lasten ja nuorten mielenterveysongelmia ja parantaa mielenterveyskysymysten tunnettavuutta? Kouluttaudu Nuoren mielen ensiapu –ohjaajaksi ja pääset järjestämään NMEA-peruskoulutuksia partiossa!   

Voit osallistua ohjaajakoulutukseen suoritettuasi Nuoren mielen ensiapu -koulutuksen. Ensimmäinen vain partiolaisille tarkoitettu Nuoren mielen ensiapu –ohjaajakoulutus järjestetään 11.-12.12.2021 Partioasemalla Helsingissä. Koulutuspäivät ovat lauantaina 11.12. klo 9–16 ja sunnuntaina 12.12. klo 9–16. Ohjaajakoulutuksen kouluttajana toimii MIELI Suomen mielenterveys ry:n asiantuntija Outi Mäkinen.    

Koulutus sopii sinulle, jos
- olet osallistunut Nuoren mielen ensiapu (NMEA) -peruskoulutukseen  
- sinulla on kokemusta ryhmien ohjaamisesta sekä työskentelystä lasten ja nuorten parissa 
- Haluat ja sitoudut toteuttamaan NMEA-koulutuksia  
 
Koulutuksen (2 päivää / 14 tuntia) aikana saat käytännön vinkkejä ja ideoita ryhmä- ja verkko-ohjaamiseen, suunnittelet ja harjoittelet NMEA-sisältöjen esittämistä ja saat tietoa koulutusten käynnistämisestä. Pilottikoulutuksen ohjaaminen kuuluu osana ohjaajakoulutukseen. Ohjaajapätevyyden siis saat, kun olet käynyt viikonlopun koulutuksen ja lisäksi pitänyt pilottikoulutuksen.    

Kaikille partiossa NMEA-ohjaajakoulutuksen käyneille lisätään NMEA-ohjaajan pesti Kuksaan. Pestin kesto on kolme vuotta. Ohjaaja sitoutuu järjestämään ohjaajakoulutusta seuraavan kolmen vuoden aikana vähintään kolme NMEA-peruskoulutusta. NMEA-ohjaajat järjestävät koulutuksia partiolaisille vapaaehtoisina, joten ohjaajat eivät saa koulutuksesta palkkiota. Ensimmäinen pilottikoulutus on pidettävä puolen vuoden sisällä ohjaajakoulutuksesta. Meillä on partiossa kunnianhimoinen tavoite kouluttaa mahdollisimman monelle Kajon sadoista tekijöistä NMEA-peruskoulutus, joten pilottikoulutuksen pääset helposti pitämään Kajolaisille! Tuemme ja autamme tarvittaessa NMEA-peruskoulutusten järjestelyissä.

NMEA-peruskoulutuksia voi järjestää livenä (yht. 14 h) tai etänä. Ohjaajakoulutuksen käyneet tekevät MIELI ry:n kanssa sopimuksen, jonka perusteella ohjaajilla on oikeus järjestää NMEA-koulutuksia myös partion ulkopuolella (esim. omassa työyhteisössä). Partion ulkopuolisista koulutuksista on mahdollista periä koulutuksen tilaajalta palkkio MIELI ry:n käytäntöjen mukaan.  

Partion NMEA-ohjaajakoulutus on osallistujalle maksuton. Osallistujille tarjotaan koulutuksessa lounaat ja matkakulut ohjaajakoulutukseen korvataan. Mikäli saavut koulutukseen pitkän matkan päästä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, ilmoita mahdollinen majoitustarpeesi ilmoittautumislomakkeella.   

Ilmoittautuminen viimeistään 16.11.2021 mennessä. Ilmoittautuminen on heti sitova. Koulutukseen mahtuu mukaan enintään 15 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.   

Lisätietoja: NMEA-koulutusten sisältöä koskevat kysymykset Mieli ry:n Outille (outi.makinen@mieli.fi), kysymykset NMEA:sta partiokontekstissa ja pohdiskelut Suomen Partiolaisten Turvallisuusverkoston henkisen turvallisuuden Tarjalle (tarja.kallio@partio.fi), käytännönasioihin liittyvät ja muut kysymykset SP:n vapaaehtoistuenkoordinaattorille (sylvi.otranen@partio.fi)   

Liitteet:
Tilaisuuteen voivat osallistua vain jäsenmaksunsa maksaneet jäsenet.