Tapahtuman tiedot

        
 
 
Järjestäjät: Lounais-Suomen Partiopiiri ry
Tapahtuma: L-SP Tapahtuma aikuisille: Merellinen retki Bengtskärin majakalle
Ajankohta: 21.05.2023 - 21.05.2023
Ilmoittautuminen päättyy: 31.01.2023
Jälki-ilmoittautuminen
voimassa
:
Paikka: Bengtskärin majakka, lähtö- ja paluupaikka Kasnäsintie 1289, 25930 Kasnäs
Tapahtuman tyyppi: Ohjelmatoiminta - Tapahtumat
Ikäkausi:
Kuvaus:

Bengtskär on kaikkien majakoiden äiti, isoäiti ja kummitäti! Jos käyt elämässäsi yhdellä majakalla, käy Bengtskärissä. Lähde kanssamme merelliselle koko päivän retkelle Bengtskärin majakalle, maailman kauneimpaan saaristoon. 

Bengtskär on kaikkien majakoiden äiti, isoäiti ja kummitäti. Tätä majakkaa ei turhaan näillä sanoilla mainosteta majakan omilla nettisivuilla. Bengtskär on omaa luokkaansa. Karun kaunis ulkosaariston kallioluoto, saaren mielenkiintoinen historia sekä jylhänä saariston tuulia ja tyrskyjä uhmaava Pohjoismaiden korkein majakka takaavat sen, että vierailu Bengtskäriin on elämys vailla vertaa. 

Aina keväisin Bengtskär muuttuu lintujen valtakunnaksi. Saarella pesii huhtikuun lopulta kesäkuun alkuun jopa satoja haahkoja. Hautovia emolintuja on kallioluodolla häkellyttävän paljon. Haahkojen lisäksi voit retkipäivän aikana nähdä myös lukuisia muita lintuja, ja usein myös hylkeitä. 

Merimatkan aikana saamme nauttia suolantuoksuisista tuulista ja upeista merimaisemista. Bengtskäriä lähestyessä aluksi näkyy vain merta, ja pieni piste horisontissa. Majakkaa lähestyessä alkaa vähitellen ymmärtää paikan vaikuttavuuden. Perillä meitä odottaa opastus sekä keittolounas. Aikaa on myös omatoimiseen kiertelyyn. Jos kunto kestää, voi myös kiivetä majakan torniin, aina valohuoneeseen asti! Retkellämme on mukana myös oma luontoasiantuntija, luonto-opas Erkki Kallio. Hän kertoo meille Bengtskärin lajistosta ja vastaa kysymyksiimme.  

Lähtö- ja paluupaikka Kasnäsintie 1289, 25930 Kasnäs. Kohde Bengtskärin majakka. Lähtöpaikkaan ei järjestetä yhteiskuljetusta. 

Hinta 75 € / hlö 

VIP 31.1.

Aikuis- ja luottisryhmä, Erja-Sisko Valkama, erja-sisko.valkama@partio.fi  ja Marika Keiras,  marika.keiras@partio.fi 
Tapahtumassa huomioidaan seuraavat Helppo tulla -kriteerit: 

Hyvä olla
Tapahtumaan on aktiivisesti rakennettu ilmapiiriä, jossa jokainen voi olla ja tulla hyväksytyksi omana itsenään. Osallistujille on aktiivisesti luotu edellytyksiä ystävystyä ja tuntea kuuluvansa joukkoon. Tapahtuman toimintatavat ohjeistetaan huolellisesti ja niin selkeästi, että ensikertalainenkin osaa toimia muiden mukana. Tapahtumassa on nimetty henkilö (esimerkiksi tapahtuman johtaja tai turva-aikuinen), jolta voi kysyä apua, kertoa asiansa ja joka hoitaa esimerkiksi kiusaamis- tai häirintätapauksen jälkipuinnin. 

Ruoka
Osallistujien ruokavaliot huomioidaan ja niistä ei tehdä numeroa. Allergiat huomioidaan ruoan valmistuksessa, tarjoilussa ja tiskauksessa sekä ruoka-aineita sisältävissä ohjelmissa.

Raha
Avustajan osallistuminen on maksutonta tai jos avustajan osallistumisesta aiheutuu kustannuksia, voidaan periä toteutuvia kustannuksia kattava maksu.

Lääkitys ja ensiapu
Tapahtumassa on ensiaputarvikkeita ja ensiapuvastaava, jolta saa tarvittaessa apua. Osallistuja voi tapahtuman aikana lääkitä itsensä rauhassa ja kiireettä.

Näköaisti
Tapahtumassa ei ole kirkkaita, välkkyviä tai voimakkaasti häikäiseviä valoja tai jos jossakin osuudessa on, niin niistä kerrotaan ennakkoon. Opaskoiran voi tarvittaessa ottaa mukaan.

Kuuloaisti
Melutaso pysyy suurimmaksi osaksi alle 80 desibelissä.

Kieli
Tapahtumassa käytetty kieli ja viestintä on ymmärrettävää myös heille, jotka eivät tunne partioslangia. Tapahtumaan voi osallistua useammalla kielellä. Esimerkiksi tapahtuman ohjelma on suomenkielistä, mutta keskusteluun voi osallistua myös ruotsin- tai englanninkielellä. Osallistujan on mahdollista tutustua ohjelmaan ja sen soveltuvuuteen etukäteen. Osallistuja voi ottaa viittoma- tai muun kielen tulkin mukaan.

Ohjelma
Tapahtumasta ja sen aktiviteeteista on tehty kuvaus, joka kertoo kenelle tapahtuma ja aktiviteetit sopivat. Jos tapahtumaan liittyy materiaalia, johon osallistujien toivotaan perehtyvän, materiaali toimitetaan hyvissä ajoin. Tapahtumaan on luotu ilmapiiri, jossa on helppo esittää tarkentavia kysymyksiä ja pyytää lisätietoa. Ohjelma on sukupuolisensitiivistä (oletettu sukupuoli ei määritä esimerkiksi osallistujille tarjolla olevia ohjelmia tai rooleja).

Markkinointi ja ilmoittautuminen
Ilmoittautumistiedoissa mainitaan henkilö tai taho, jonka kanssa ilmoittautuja voi keskustella erityistarpeen huomioimisesta ja sopia tarvittavista järjestelyistä. 

Digitaalinen saavutettavuus
Kieli on ymmärrettävää ja kappaleet lyhyitä. Linkkitekstit kertovat linkin kohteesta. 

Keneltä voi tarvittaessa kysyä lisää?
Erja-Sisko Valkama, erja-sisko.valkama@partio.fi


Liitteet:
Tilaisuuteen voivat osallistua vain jäsenmaksunsa maksaneet jäsenet.