Tapahtuman tiedot

        
 
 
Järjestäjät: Finlands Svenska Scouter rf
Tapahtuma: FiSSc: UtePaddel
Ajankohta: 18.08.2023 - 20.08.2023
Ilmoittautuminen päättyy: 30.06.2023
Jälki-ilmoittautuminen
voimassa
:
Paikka: Anmälning senast 15.6. Åbo
Tapahtuman tyyppi: Ohjelmatoiminta - Koulutus
Ikäkausi:
Kuvaus:
Kom med på en helg av härlig paddling i den vackra skärgården! På denna kurs får du lära dig om sjövett, paddlingsteknik och säkerhet i paddling. Vi packar kajakerna med vad vi behöver för helgen och övernattar på vägen. Du får njuta av augustihavet på nära håll och de mörknande, stämningsfulla nätterna tillsammans i scoutanda. Du behöver inte vara erfaren paddlare men ska vara bekväm med tanken att sitta i kajak så gott som hela helgen (och kanske ta dig ett dopp för övnings skull).  

Kursen/evenemanget arrangeras i samråd med SFV:s studiecentral.

Målgrupp: explorer- och roverscouter samt äldre ledare och övriga personer som fyllt 15 (du behöver alltså inte vara scout). Deltagaren bör vara simkunnig och ska gärna ha erfarenhet av att röra sig och övernatta utomhus (hajker, vandringar eller liknande).

Plats: Kursen har startpunkt och slutdestination i Åbo.

Hur tar vi oss dit: 
Till Åbo kan du ta dig med tåg eller buss, eller med egen skjuts (framförallt om du ska ha kajak med dig...). Deltagare som kommer med bil kan gärna slå ihop sig och samåka till Åbo.

Hur sover vi: 
Vi sover i vandringstält/vindskydd på lämplig plats under paddlingen.

Deltagaravgift: 35€. Därtill kommer en hyra för kajak ifall du inte har egen. (Deltagare kan ansöka om reseunderstöd)

Det finns möjlighet att ansöka om stipendier ifall du behöver ekonomiskt stöd för deltagaravgift och/eller resekostnader och inte kan få understöd av kåren.
Info om FiSSc:s stipendier hittar du på: https://ansokan.scout.fi/fisscstipendier/

Anmäl dig senast 15.6. --> Anmälning möjlig fram till 30.6 för deltagare som har egen kajak.

Kontaktperson:
programkoordinator Gunilla Edelmann: gunilla.edelmann@scout.fi / 050 540 5081

Information om tillgänglighet: UtePaddel är en kurs där vi paddlar och  spenderar hela kursen utomhus och rör oss på vatten och i skog och mark, vi övernattar i tält eller vindskydd. Möjligheterna att upprätthålla grundläggande hygien (handtvätt, tandtvätt etc) tryggas, men möjlighet att till exempel duscha eller gå på vattentoalett finns inte. Maten tillagas av deltagarna själva i mindre grupper. Matallergier och dieter beaktas och alla deltagare får näringsrik kost av god kvalitet.

Kontakta programkoordinator Gunilla Edelmann (gunilla.edelmann@scout.fi / 050 540 5081) i frågor som gäller kursens tillgänglighet (trivsel, mat, pengar, att röra sig, hygien, vila och övernattning, mediciner och första hjälpen, synsinnet, hörselsinnet, luktsinnet, språk, åskådning, program )Rätt att göra förändringar: FiSSc förbehåller sig rätten att vid behov (till exempel ifall av hinder som FiSSc inte har haft rimliga möjligheter att påverka; till exempel rådande pandemiläge) göra förändringar i evenemangets förverkligande. FiSSc har rätt att vid behov och efter omdöme inhibera eller avbryta evenemanget, eller göra förändringar i evenemangets innehåll, form, tidpunkt, längd och/eller plats. Ifall FiSSc inhiberar detta evenemang bär FiSSc ansvaret för de eventuella ekonomiska följderna för evenemanget. Ingen deltagaravgift uppbärs i så fall, och ifall deltagaravgift redan uppburits återbetalas den i sin helhet. FiSSc bär också ansvaret för de eventuella ekonomiska följderna för detta evenemang i fall där enskilda deltagare annullerar sitt deltagande på grund av att evenemanget flyttats till en tidpunkt som inte passar dem.
Liitteet: