Tapahtuman tiedot

        
 
 
Järjestäjät: Hämeen Partiopiiri ry
Tapahtuma: HP Kevätkokous ja johtajapäivä
Ajankohta: 25.03.2023 - 25.03.2023
Ilmoittautuminen päättyy: 14.03.2023
Jälki-ilmoittautuminen
voimassa
:
Paikka: HAMK Visamäki, Hämeenlinna
Tapahtuman tyyppi: Muu tapahtuma
Ikäkausi:
Kuvaus:

Hämeen Partiopiirin Johtajapäivä ja Kevätkokous järjestetään tänä vuonna Hämeenlinnassa, HAMK:n kampuksella Visamäessä. Päivän aikana voit osallistua mielenkiintoisiin rupeamiin ja/tai kierrellä ständeillä keräämässä hyviä vinkkejä, tai vaikkapa viimein ottaa askeleen pj-kurssisi tai Ko-Gi-kurssisi loppuunsaattamiseksi!

OHJELMA (päivitetty 7.3.)

10.00–10.10   Yhteinen osio / tervetuloa, auditorio 

10.15–11.30 Koulutuksia ja työpajoja 

11.30–12.15 Lounas ja valtakirjojen tarkastus Johtajapäivään osallistuville

12.15-13.15 Koulutuksia ja työpajoja 

13.00-13.30 Valtakirjojen tarkastus pelkästään kokoukseen osallistuville

13.30 Kevätkokous alkaa, auditorio

Ohjelmasta voit valita joko kaksi tunnin rupeamaa tai yhden noin kahden tunnin koulutuksen/työpajan ja osallistua näiden jälkeen piirin kevätkokoukseen. Akeloille ja sammoille on vaihtoehtoisesti samaan aikaan tarjolla Sudenpentu- ja Seikkailijaohjelman perusteet -koulutukset, jotka kestävät koko päivän. Työpajoihin ja koulutuksiin ilmoittaudutaan etukäteen ja niiden tarkemmat kuvaukset löydät alta.

Johtajapäivään järjestetään yhteiskuljetus Tampereelta. Kuljetus lähtee klo 8.45 linja-autoaseman tilausajopysäkiltä (linja-autoaseman takana Ratinan kauppakeskusta vastapäätä) ja takaisin kuljetus lähtee kevätkokouksen päätyttyä, noin klo 15.

Ilmoittautumiset 14.3. mennessä. Mahdollisia peruutuspaikkoja voit tiedustella tämän jälkeen Partiotoimistolta: partiotoimisto.tampere@partio.fi.

Tapahtuma on ilmainen.


KOULUTUSTEN JA TYÖPAJOJEN KUVAUKSET

10.15-11.30

Kestävästi partiossa

Kestävästi partiossa -tunnuksen myötä lippukunnan arjessa tehtävät valinnat voidaan tietoisesti muuttaa kestävämmiksi yhdessä koko lippukunnan kanssa. Tunnuksen suorittaminen sopii erinomaisesti esimerkiksi samoaja- tai vaeltajaryhmän toteuttamaksi projektiksi lippukunnassa. 

Tule kuulemaan Kestävästi partiossa -tunnuksen hakemisesta, sekä saamaan parhaat ideat ja oivallukset kestävän partion toteuttamiseen!

CV-paja

Miten tuoda omaa osaamista esiin työnhaussa? Miten sanoittaa partiopesteissä kertynyttä kokemusta CV:hen?

Rekrytointikonsultti, partiojohtaja Tina Dahlgren sekä piirin viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija Anna-Emilia Piirainen antavat vinkkejä työnhakuun ja CV:n tekemiseen. Työpajasta saat täsmävinkit omaan ansioluetteloosi.

12.15-13.15

Sanoista tekoihin -ohjelmapainotus

Sanoista tekoihin -ohjelmapainotuksen vuosi 2023 kannustaa partiolaisia tekoihin paremman maailman puolesta. Tästä rupeamasta lähdet taskut täynnä konkreettisia toimintavinkkejä ohjelmapainotuksen toteuttamiseen lippukunnassa!

Turva-aikuisten tapaaminen

Tervetuloa turva-aikuisille ja lippukunnanjohtajille suunnattuun tapaamiseen, jossa käydään läpi turva-aikuisen pestiä, esitellään piirin kriisiryhmän ja kriisipuhelimen toimintaa sekä vaihdetaan kuulumisia lippukunta-arjessa vastaantulevista haastavista tilanteista.

10.15-13.15 (lounastauko 11.30-12.15)

Sovinnon taitojen työpaja: Näkökulmia restoratiiviseen kohtaamiseen 

Tavoitteena on antaa eväitä haastavien tilanteiden ja konfliktien ehkäisyyn, sekä sovinnon edistämiseen partiossa ja omassa arjessa. Erilaiset konfliktit kuuluvat elämään ja parhaimmillaan ne edistävät tarpeellista muutosta. Kärjistyneinä ja pitkittyneinä ne nakertavat luottamusta, hyvinvointia ja ihmissuhteita – voivat rikkoa yhteisöjä, ryhmiä tai kaverisuhteita. Restoratiiviset taidot ovat keskeisiä ihan jokaiselle ja erityisesti yhteisöjen rakentajille sekä erilaisia ryhmiä ohjaaville / ryhmien johtajille. Tule oppimaan sovittelu- ja sovintotaitoja, sekä kuulemaan lisää sovittelutoiminnasta partiossa!

Perhepartio-ohjaajakoulutus (PERUTTU)

Perhepartio-ohjaaja -koulutus on peruskoulutus kaikille perhepartio-ohjaajille. Koulutus on hyödyllinen perhepartioryhmän aikuisille, jotka voivat järjestää ryhmän kokoontumisia. Koulutuksessa saa kattavan kuvan Suomen partiolaisten perhepartio-ohjelmasta ja sen soveltamisesta lippukunnan perhepartioryhmän toimintaan.

Ansiomerkkikoulutus

Ansiomerkkikoulutus on suunnattu lippukuntien, alueiden ja piirien henkilöille, jotka vastaavat ansiomerkkiehdotusten tekemisestä omassa organisaatiossaan. Koulutus antaa kattavan kuvan partiolaisten ansiomerkkijärjestelmästä sekä opastaa laadukkaan ansiomerkkiehdotuksen tekemiseen.

Koko päivä 10.15-15

Sudenpentuohjelman perusteet (PERUTTU) / Seikkailijaohjelman perusteet (PERUTTU)

Koulutus on suunnattu akelan ja sammon pestissä toimiville aikuisille ja vaeltajaikäisille, jotka tarvitsevat perehdytystä tai päivitystä sudenpentu- tai seikkailijaikäkauden ohjelmaan. Koulutus sopii hyvin myös pikakertaukseksi esimerkiksi tauolta palanneelle akelalle tai sammolle, tai perehdytykseksi ikäkautta vaihtavalle ryhmänjohtajalle. Koulutus antaa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa ikäkausiohjelman mukaista toimintaa niin kokouksissa kuin tapahtumissakin. Koulutuksen sisältö on sama kuin akela- ja sampokurssien moduulissa K2: Ikäkausiohjelman perusteet (sudenpentu/seikkailija).

Koulutukseen sisältyy lounastauko, mutta huomaathan, että koulutus jatkuu vielä kevätkokouksen ajan!

Liitteet: