Tapahtuman tiedot

        
 
 
Järjestäjät: Finlands Svenska Scouter rf
Tapahtuma: FiSSc: Skärgårdsseglats, Kimitoön-Helsingfors
Ajankohta: 03.08.2023 - 08.08.2023
Ilmoittautuminen päättyy: 30.06.2023
Jälki-ilmoittautuminen
voimassa
:
Paikka: Anmälning senast 15.6, s/y Navigator, Kimitoön-Helsingfors
Tapahtuman tyyppi: Purjehdus
Ikäkausi:
Kuvaus:

Du får uppleva charmen med segling och lära känna skolningssbåten s/y Navigator. Du får lära dig en hel del om sjövett, grunderna i navigation och får samtidigt bekanta dig med vår vackra skärgård!  Vad sägs om att simma i en vik, gå barfota på varma klippor i solnedgången, laga god mat mitt ute på havet, uppleva sommarregn ute på en fjärd och bada bastu i en gästhamn? För att inte tala om alla de nya bekantskaperna du kommer att få!

Seglatsen går bra att kombinera med deltagande i sjöscoutlägret Nothamn.

Mer information om seglatsen kan du läsa i Infobrev om skärgårdsseglatserna

Seglatsen arrangeras i samråd med SFV:s studiecentral.

Målgrupp: Seglatsen riktar sig främst till spejarscouter men också äldre scouter är välkomna. Det är bra att ha lite erfarenhet av segelbåt från tidigare.

Plats: seglatsen ordnas på s/y Navigator med start från Björnstrand på Kimitoön och avslut i Helsingfors.

Hur tar vi oss dit: Till Björnstrand på Kimitön behöver du ta dig med egen bilskjuts (ifall du inte deltagit på Nothamn-lägret såklart, för då är du där färdigt). Från Drumsö i Helsingfors kan du ta dig med kollektivtrafik.

Hur sover vi? Vi sover ombord på båten i en hamn.

Deltagaravgift: 88 € (Reseunderstöd utbetalas inte.)

Det finns möjlighet att ansöka om stipendier ifall du behöver ekonomiskt stöd för deltagaravgift och/eller resekostnader och inte kan få understöd av kåren.

Info om FiSSc:s stipendier hittar du på: http://ansokan.scout.webbhuset.fi/fisscstipendier/

Anmälning senast 15.4. --> Anmälningstiden förlängd till 15.6. Lediga platser delas ut i anmälningsordning.

Kontaktperson: programkoordinator Gunilla Edelmann:gunilla.edelmann@scout.fi / 050 540 5081

Information om tillgänglighet: Kontakta programkoordinator Gunilla Edelmann (gunilla.edelmann@scout.fi / 050 540 5081) i frågor som gäller kursens tillgänglighet (trivsel, mat, pengar, att röra sig, hygien, vila, mediciner och första hjälpen, synsinnet, hörselsinnet, luktsinnet, språk, åskådning, program)

Rätt att göra förändringar: FiSSc förbehåller sig rätten att vid behov (till exempel ifall av hinder som FiSSc inte har haft rimliga möjligheter att påverka; till exempel rådande pandemiläge) göra förändringar i evenemangets förverkligande. FiSSc har rätt att vid behov och efter omdöme inhibera eller avbryta evenemanget, eller göra förändringar i evenemangets innehåll, form, tidpunkt, längd och/eller plats. Ifall FiSSc inhiberar detta evenemang bär FiSSc ansvaret för de eventuella ekonomiska följderna för evenemanget. Ingen deltagaravgift uppbärs i så fall, och ifall deltagaravgift redan uppburits återbetalas den i sin helhet. FiSSc bär också ansvaret för de eventuella ekonomiska följderna för detta evenemang i fall där enskilda deltagare annullerar sitt deltagande på grund av att evenemanget flyttats till en tidpunkt som inte passar dem.

Liitteet: