Tapahtuman tiedot

        
 
 
Järjestäjät: Finlands Svenska Scouter r.f.
Korsholms Spejare
Tapahtuma: FiSSc: UteVinter - beställningskurs för Korsholms Spejare
Ajankohta: 17.02.2023 - 18.02.2023
Ilmoittautuminen päättyy: 12.02.2023
Jälki-ilmoittautuminen
voimassa
:
Paikka: Karperö
Tapahtuman tyyppi: Ohjelmatoiminta - Koulutus
Ikäkausi:
Kuvaus:
UteVinter är en häftig kurs där du lär dig att klara dig och ha roligt utomhus. Vi sover i tältkåtor med öppen eld, övar på att göra upp och laga mat över öppen eld. Du får en massa bra tips på hur det lönar sig att hugga klabbar, hålla skorna torra och humöret uppe.  

Denna kurs är en  beställningskurs för Korsholms Spejare. Övriga scouter kan anmäla sig till kursen, men scouter från Korsholms Spejare har förkörsrätt ifall kursen blir full.

Kursen/evenemanget arrangeras i samråd med SFV:s studiecentral.

Målgrupp: Spejarscouter och äldre som tidigare har övernattat utomhus.

Plats: Kursen ordnas vid KoSp hajkområde Bergåsin i Karperö

Hur tar vi oss dit: på egen hand; gärna samåkande med andra kursdeltagare


Hur sover vi: 
Vi sover tillsammans i tältkåtor vid öppen eld.

Deltagaravgift: 20€ (Reseunderstöd utbetalas inte.)
Det finns möjlighet att ansöka om stipendier ifall du behöver ekonomiskt stöd för deltagaravgift och/eller resekostnader och inte kan få understöd av kåren.
Info om FiSSc:s stipendier hittar du på: http://ansokan.scout.webbhuset.fi/fisscstipendier/

Anmäl dig senast 12.2.
(Minderåriga deltagare anmäls av sin vårdnadshavare.)

Kontaktperson:
programkoordinator Gunilla Edelmann: gunilla.edelmann@scout.fi / 050 540 5081

Information om tillgänglighet: UteVinter är en kurs där vi spenderar hela kursen utomhus och rör oss i skog och mark, vi övernattar tillsammans i tältkåtor vid öppen eld (luften inne i tältkåtan kan alltså vara rökig). Möjligheterna att upprätthålla grundläggande hygien (handtvätt, tandtvätt etc) tryggas, men möjlighet att till exempel duscha eller gå på vattentoalett finns inte. Maten tillagas av deltagarna själva i mindre grupper. Matallergier och dieter beaktas och alla deltagare får näringsrik kost av god kvalitet.

Kontakta programkoordinator Gunilla Edelmann (gunilla.edelmann@scout.fi / 050 540 5081) i frågor som gäller kursens tillgänglighet (trivsel, mat, pengar, att röra sig, hygien, vila och övernattning, mediciner och första hjälpen, synsinnet, hörselsinnet, luktsinnet, språk, åskådning, program )


Rätt att göra förändringar: FiSSc förbehåller sig rätten att vid behov (till exempel ifall av hinder som FiSSc inte har haft rimliga möjligheter att påverka; till exempel rådande pandemiläge) göra förändringar i evenemangets förverkligande. FiSSc har rätt att vid behov och efter omdöme inhibera eller avbryta evenemanget, eller göra förändringar i evenemangets innehåll, form, tidpunkt, längd och/eller plats. Ifall FiSSc inhiberar detta evenemang bär FiSSc ansvaret för de eventuella ekonomiska följderna för evenemanget. Ingen deltagaravgift uppbärs i så fall, och ifall deltagaravgift redan uppburits återbetalas den i sin helhet. FiSSc bär också ansvaret för de eventuella ekonomiska följderna för detta evenemang i fall där enskilda deltagare annullerar sitt deltagande på grund av att evenemanget flyttats till en tidpunkt som inte passar dem.
Liitteet: