Kajo 2022 Elämälaakson Ilmastokymppi

        
Pesti: Ilmastokymppi
Hakuaika alkaa: 16.8.2021
Hakuaika paattyy: 4.10.2021
Yleiskuvaus:

Kutkuttaakoohjelman tekeminen ja moderni tapa toteuttaa partio-ohjelmaa? Tule toteuttamaanelämäteemaista ohjelmalaaksoa, joka on yksi Kajon kuudestaohjelmalaaksosta.  

Elämälaaksoonosallistuu kuuden päivän aikana yhteensä noin 12 000 leiriläistä. Pestissäpääset luomaan Kajolle laakson, jossa tutustutaan elämän ihmeisiin solutasoltaelollisen elämän äärirajoille saakka. Laakso koostuu biosfääristä, ihmisestä,yhteiskunnasta, elämän legoista ja vedestä. Tule ottamaan selvää, miten jamiksi elämä toimii.  

Ilmastokymppinäpääset pohtimaan, mitä ilmasto on, kuinka ilmastomuuttuu ja muutummeko me mukana sekä suojelutoimia. Aihe onpinnalla jatkuvasti, eikä sen tarvitse olla vain ahdistavaa ja lamauttavaa- pestissä etsitään lähestymistapoja, joilla lapset ja nuoret voivatkäsitellä ilmastoa ja sen muutosta turvallisessa ympäristössä sekäfaktapohjaisella tiedolla. 

Pestiätoteutetaan yhdessä toisten kymppien ja mestarin kanssa. Kymppi myös pestaaitselleen tiimin tekijöitä, joiden kanssa toimintapisteet toteutetaan. Pestissätoimit osana kasvatuksen osa-aluetta, jonka tehtävä on luoda Kajosta kestävä jaoivalluksia tarjoava kokonaisuus. Toimintaa ohjaavat partion, projektin jakestävän kehityksen periaatteet.?Pesti alkaa elokuussa 2021 ja päättyy leirinjälkeen syyskuussa 2022. Pestiin kuuluu kokoustamista oman laaksotiimin kanssanoin kerran kuukaudessa tai hieman useammin ja osallistumista kasvatuksenseminaareihin.  


Pestivaatimukset:

Etsimmekymppejä, jotka uskaltavat tarttua toimeen, olla uteliaita ja käyttäämielikuvitustaan. Etsimämme tyypit toimivat luontevasti osana tiimiä jatuntevat partiokasvatuksen salat. Oma-aloitteisuudesta ja johtamiskokemuksestaon hyötyä pestissä. 

Pestissätoivotaan jonkinlaista kokemusta leiriohjelman suunnittelusta sekäprojektityöskentelystä. Partiossa hankittu osaaminen auttaa pestissä suurleirinluonteen takia ja partio-ohjelman tuntemisesta on etua. Kaikkea ei tarvitseosata ennalta vaan pestissä, niin kuin partiossa muutenkin, opitaan tekemällä.Kannattaa hakea mukaan hieman pienemälläkin kokemuksella. Pestiin voi hakeayksin tai parin kanssa. 


Lisätietoja:

Pestissä pääset kehittämään yhteistyökykyjäsi ja saat kokemusta isossaprojektiorganisaatiossa toimimisesta. Pääset osaksi Kajon mahtavaatekijäporukkaa ja leiriprojektia, jossa voit olla osana uutta kestävämpää tapaatoteuttaa Finnjamboreeta.


Pesti elämälaakson kymppinä antaa elämyksen suurleiripestistä sekä mahdollisuuden välittääelämyksellisyyttä leiriläisille. Jos jokin pestissä askarruttaa tai haluatpohtia elämän tarkoitusta, ota yhteys laaksomestari Helka Walldéniin helka.wallden@partio.fi 
Sukunimi *
Etunimi *
Partionimi (Lempinimi)
Titteli
Katuosoite *
Postinumero *  
Postitoimipaikka *
Maa
Sukupuoli *
Syntymäaika *
(muodossa pp.kk.vvvv)
Klikkaa kalenteria ja valitse päivämäärä
Puhelinnumero *
Sähköposti *
Voit halutessasi liittää hakemukseen partio-CV:n painamalla Lisää partio-CV -nappia. CV:n on oltava PDF-muotoa ja korkeintaan 10 MB:n kokoinen.

Perustelut